De Russische Dwerghamster

Voordat je aan een nieuw huisdiertje begint is het van groot belang dat je weet om wat voor soort diertje het gaat en hoe deze graag wilt leven. Zo kan je er zorg voor dragen dat het diertje het fijn heeft. Als het diertje zich fijn voelt zal hij zich ook zo opstellen. Jij hebt er dan een leuk & lief huisdiertje van. Dan kunnen jullie samen genieten ❤

De Russische Dwerghamster is een klein knaagdier die voor komt in de steppen van Noord-Kazachstan. Ondanks hun naam komen ze maar in een zeer klein gedeelte van Rusland voor. De dwerghamster komt tijdens de schemering uit zijn holletje om op zoek te gaan naar onder andere voedsel; hij kan dan wel 10 kilometer lopen! Overdag zit hij veilig ver weg verstopt in zijn zelf gebouwde gangenstelsel.

Een dwerghamster is dan ook een fanatieke graver. En niet alleen in het wild, dit doet hij ook graag bij ons. Maar wij moeten hem natuurlijk wel die mogelijkheid geven.
Sommige dwerghamsters maken alleen een gangetje, er zijn ook dwerghamsters die net als in de natuur verschillende kamers maken. En als je goed op let is er ook altijd meer dan één in/uitgang.

Als je de rest van deze website hebt gelezen dan kon je al zien wat er nu zo belangrijk is. Dit hanteren we ook als Hamstery Pure Colour.

Een Russische Dwerghamster heeft een ruimte van minimaal 80x35x40cm(=2800cm2) nodig. Bij voorkeur een aquarium en liever geen tralies. De ruimte dient gevuld te zijn met veel bodembedekking, verschillende verstopplekken, een groot genoeg loopwiel, en wat badzand. Natuurlijk kan je de boel nog meer aankleden maar alle belangrijke dingen moeten aanwezig zijn.
En zeg nou zelf, als je de foto bekijkt, dit staat toch veel mooier dan zo’n felgekleurde tralie kooi? 🙂

Ook in de Hamstery geven we het goede voorbeeld. De dwerghamsters wonen in een ruime huisvesting van 80x50x50cm (=4000cm2) met alles wat hun hartje begeert. Iedere hamster krijgt hier een goede start op ieder mogelijk front!