Benodigdheden

Ik kan mij voorstellen dat je een beetje de weg kwijt bent in het bos der HamsterScaping. Geen probleem! Een groot voordeel dat HamsterScaping begonnen is in een dierenspeciaalzaak; een up-to-date HamsterScaping assortiment! Maar ik geef je graag de volgende handige boodschappenlijstjes.

Boodschappenlijstje voor een 80x35x40 bak voor een dwerghamster

Op bovenstaande afbeelding zie je een overzicht wat er aanwezig dient te zijn in een HamsterScaping inrichting voor een dwerghamster in een huisvesting van minimaal 80x35x40cm. Hoe groter je gaat, hoe meer spullen en bodembedekking nodig hebt. Je basis blijft in principe hetzelfde. Het grote verschil is dat je dan gaat werken met extra kleine huisjes en hier en daar een kurktunnel of wijnrank extra. Ook het aantal ladders vergroot dan.

Tip: Als je meerdere hamsters in één huisvesting hebt, zoals de Roborovski of Campbelli dwerghamster, let dan altijd op dat je huisjes gebruikt met meerdere openingen.

Op bovenstaande afbeelding zie je een overzicht wat er aanwezig dient te zijn in een HamsterScaping inrichting voor een goudhamster/Syrische hamster in een huisvesting van minimaal 100x50x50 (let op: bodembedekking zaagsel & hennepvezel minimaal 2stuks!) . Hoe groter je gaat, hoe meer spullen en bodembedekking nodig hebt. Je basis blijft in principe hetzelfde. Het grote verschil is dat je dan gaat werken met meer huizen en hier en daar een kurktunnel of wijnrank extra. Ook het aantal ladders vergroot dan.

Belangrijk: Syrische hamsters zijn een goede slag groter dan de dwerghamsters. Standaard huisjes zijn niet geschikt voor deze dieren. Zij kunnen onbewust in deze te kleine openingen hun wangzakken van binnen beschadigen. Hier kun je huisjes vinden die wel geschikt zijn: Klik – Klik – Klik – Klik

Decoreren

Als extra kan je de bak decoreren met mos, verschillende plantjes zoals gierst en lijnzaad, verschillende carefresh varianten of terrarium bodembedekkingen. Ook kan je met het mos je ladders decoreren. Het is niet alleen leuk – het geeft ook direct een extra veiligheid!

Er zijn mensen die willen graag ‘echte’ plantjes in hun bak verwerken. Vanuit HamsterScaping gaan we je dit niet adviseren omdat dit negatief kan uitpakken. In onze Facebookgroep hebben we hier een artikel over geschreven. Dit artikel is geschreven door iemand die zich verdiept heeft in het gebruik van echte plantjes. Klik hier om het artikel te lezen. De belangrijkste samenvatting van het artikel:

Het te veel binnenkrijgen van verse planten kan diarree en gasvorming veroorzaken. Hamsters kunnen niet boeren of scheetjes laten, waardoor zij van binnenuit opblazen. Je hamster kan hieraan dood gaan!

HamsterScaping document ‘Het gebruik van Echte planten’

Shop Tip!

Hamsterscaping Set
‘Basis’
Dwerghamster

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is basis-set.jpg

Hamsterscaping Set
‘Compleet’
Dwerghamster

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is scapeset-dwerghamster-compleet.png

HamsterScaping Dwerghamster Set
‘100cm’

Hamsterscaping Set
‘Basis’
Goudhamster

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is set-2.jpg

Hamsterscaping Set
‘Compleet’
Goudhamster

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is set-5.jpg

Hamsterscaping
‘Bodem’ Set

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is set-4.jpg

Hamsterscaping
‘Accessoires’ Set

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is set-3.jpg

Hamsterscaping
Set ‘Ida’

Deze afbeelding heeft een leeg alt-atribuut; de bestandsnaam is set-1.jpg